Добре дошли в нашия магазин
Професионална техника за вашия бизнес. Хоби техника за вашия дом

Категории

Вижте всички статии

ТРИ ЛЕСНИ НАЧИНА ДА РАЗЛИЧИМ ОРИГИНАЛЕН ГАЙКОВЕРТ DEWALT DCF899

ТРИ ЛЕСНИ НАЧИНА ДА РАЗЛИЧИМ ОРИГИНАЛЕН ГАЙКОВЕРТ DEWALT DCF899

Подведени от изключително ниската цена и некоректното показване на снимки на оригиналният продукт в обявите (най – често в OLX и Facebook) доста хора бяха и продължават да се изкушават да се възползват от „далаверата“.

Съответно все по – често ни се налага да обясняваме на нашите клиенти, как да разпознаят оригиналният продукт от „менте-то“, за нереалните параметри, липсата на гаранция и сервизно обслужване. И не на последно място – разочарованието от на пръв поглед изгодната покупка.

В помощ на всички колебаещи се написахме тази статия, като за целта закупихме един от въпросните гайковерти.

По – долу ще видите сравнение в снимки на двата продукта един до друг, ще видите и кратък клип в работна обстановка.

 

 

Как да различим един имитиращ продукт от неговия оригинал:

  • На първо място това е разбира се цената – много често фалшивият продукт (в случая гайковерт Dewalt DCF899P2) е много по – евтин от оригиналният. Това е първата лампичка, която е добра да ни светне в съзнанието. Под много по – евтин имам предвид в пъти. Ако към днешна дата DCF899P2 се продава на пазара в диапазона 729 – 780 лв. то фалшивият девалт се търгува за около 180 лв.! Точно такъв е и нашият тестов гайковерт.

 

  • На второ място – ако все пак търговеца е успял да ви убеди че стоката му е истинска и публикуваните снимки от обявата, точно отразяват продукта, който ще получите – огледайте много добре какво получавате от куриера преди да платите пратката.

 

Хората, запознати с продуктовата линия на Dewalt веднага ще забележат, разликата във вида и формата на куфара, но дори и за първи път да виждате такъв тип машина можете да се усъмните в качеството на продукта още по кутията в която се продава.

Оригиналният TSTAK II

И от вътре:

Корпуса на гайковерта донякъде копира оригинала, но е доста по – малък, надписите леко размазани, пластмасата с ниско качество.

При работа от тялото искрят четките, въпреки гордо стоящият надпис BRUSHLESS – безчетков!!!

Същото се отнася за батериите и зарядното устройство.

  • Третото важно нещо, гарантиращо, че получавате неоригинален продукт, е липсата на сериен номер, дата код и гаранционна карта на DeWALT, с указания как и къде да регистрирате вашия нов оригинален Dewalt продукт за удължената тригодишна гаранция.

Оригиналните батерии DCB184, също имат сериен и дата код.

Зарядното устройство DCB115, което е в комплект също е различно.

 

Тук е момента да върнете пратката на куриера и да му благодарите за търпението.

 

 

Ето и обещаното кратко видео. Теста се провежда върху колело на бордови микробус Мерцедес 310D:

 

 

 

И така – за да обобщим трите бързи признака, че се опитват да ви продадат имитиращ продукт:

 

  • Цената е нереално ниска, в пъти по – ниска от останалите предложения на пазара.
  • Външният вид на куфара, тялото, батериите и зарядното устройство се различават от снимките в обявата.
  • Липсата на сериен и дата код, пълно изписване на модела на информационната табела. Указания за регистрация на машината в интернет страницата на Dewalt за удължаване на гаранцията до три години.

 

 

Моля да се има предвид, че ние от Promachines BG не сме против конкретен търговец или продукт. Напротив, продукта който тествахме има някакви качества и може би си струва цената. Проблема е с некоректното му и подвеждащо представяне като марка и модел. Параметрите също се разминават. Машина с 950Nm въртящ момент се справя с лекота с всеки болт на автомобилно колело, както се видя и от видеото по – горе.

 

Ако желаете можете да разгледате параметрите на оригинален Dewalt DCF899P2 тук, с гаранция за качество и безплатна доставка от PromachinesBG.Всички снимки са авторски. PromachinesBG 2019.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани

Update cookies preferences